Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse belangenvereniging introduceert dienst voor juridische toetsing etikettering

United Fresh Produce Association is de samenwerking aangegaan met advocatenkantoor OFW Law, dat gespecialiseerd is regelgeving in de levensmiddelen- en agrarische sector, om haar leden toegang te verschaffen tot een juridische toetsing van productetiketten.

Deze nieuwe dienst werd geïnitieerd door de Finance & Business Management Council van United Fresh nadat een toenemend aantal leden om hulp vroeg bij de toetsing van productetiketten. "Het grote aantal regels met betrekking tot levensmiddelenetikettering zijn voor AGF-bedrijven vaak moeilijk te overzien," laat Jason Pounds weten, voorzitter van de Finance & Business Council. "Nu steeds meer AGF-bedrijven verpakte producten op de markt brengen, is het ook steeds belangrijker dat hun etiketten voldoen aan de wettelijke federale en landelijke voorschriften."

Leden van United Fresh kunnen contact opnemen met de United Fresh's Member Services-afdeling om hun etiketten juridisch door OFW Law te laten toetsen. Het kantoor zal vervolgens nagaan of het etiket in overeenstemming is met de Fair Label & Packaging Act, the Food & Drug Cosmetic Act en zal aanbevelingen doen met betrekking tot eventuele aanpassingen. De kosten bedragen zo'n €500 per etiket. Etiketten die vrijwel gelijk zijn, zoals verschillende SKU's/maten van hetzelfde producten, kunnen meegenomen worden in één toetsing.


Voor meer informatie:
Miriam Wolk
United Fresh
Tel: +1 (202) 303-3410
Publicatiedatum: