Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanners komen met nieuwe tomatenplukrobot

De automatisering van herhaaltaken in de bouw en productie bestaat al enige tijd. Vorige maand introduceerde Panasonic de tomatenplukrobot tijdens Tokio's International Robot Exhibition.



Om aan de uitdagingen tegemoet te komen die bij de fruitoogst komen kijken, zoals waarneming en handigheid, is de nieuwe robot van Panasonic uitgerust met een combinatie van camera, beeldsensor en kunstmatige intelligentietechnologieën.


De robot identificeert eerst welke tomaten klaar zijn om te worden geplukt en voert daarna een precieze snij-en-opvanghandeling uit om elke tomaat van de plant naar de emmer te krijgen.

De robot kan op een rail worden gemonteerd, zodat hij van begin tot einde één plant af kan werken. Panasonic verwacht dat de robot qua snelheid minstens zo goed presteert als een mens en dat hij met een gemiddeld tempo van 10 tomaten per minuut zal kunnen oogsten.



Lees meer op Internet of Business (Malek Murison)
Publicatiedatum: