Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vietnam: Export AGF stijgt

In de afgelopen tien jaar groeide de export van Vietnamese fruit en groenten geleidelijk met meer dan 1 miljard per jaar. Vorig jaar leverde de export Vietnam 2,5 miljard op en naar verwachting stijgt dat bedrag dit jaar naar 3,5 miljard.

Vietnam exporteert op dit moment naar 70 landen, waaronder de Verenigde Staten, Europa, Japan, Zuid-Korea, Canada, AustraliŽ, Nieuw-Zeeland en het Midden-Oosten. Volgens experts zal de Vietnamese export in de nabije toekomst groeien tot 10 miljard dollar per jaar.

Verandering
Dang Kim Son, voormalig directeur van het Institute for Agricultural and Rural Development Policy and Strategy, wijst op de noodzaak van uitbreiding van het aanbod. "We moeten niet alleen een ander product aanbieden, maar het hele teeltsysteem moet drastisch veranderen".

Econoom Le Dang Doanh is van mening dat er een toename nodig is van technologische toepassingen in de sector. "We moeten streven naar teelt op grote schaal, waarbij we gebruik moeten maken van vooruitstrevende technologieŽn." Le Dang Doanh noemt IsraŽl als voorbeeld. Hij vindt dat voorzichtigheid met  gewasbeschermingsmiddelen geboden is.

Toekomst
Economen kijken met belangstelling naar de ontwikkelingen in Vietnam. Ze vinden dat het streven naar collectiviteit en de ontwikkeling van corporaties hoog in het vaandel moet staan om in 2020 een opbrengst van 5 miljard dollar aan groenten- en fruitexport te behalen.

Bron: VOV / www.agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: 10-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: