Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan breidt Trial Center Tomato uit met belichte kas

Het Trial Center Tomato in Kwintsheul (NL) is uitgebreid met 3.500 m2 belichte tomatenteelt. In deze afdeling test Rijk Zwaan hoe 51 tomatenrassen presteren onder hybride belichting. Zo speelt het groentenveredelingsbedrijf in op de trend dat bedrijven wereldwijd steeds vaker kiezen voor een belichte teelt. Vanaf 2 januari 2018 kunnen telers en andere ketenpartners de belichte afdeling op afspraak bezoeken.



Met de extra 3.500 m2 beslaat het Trial Center Tomato nu een oppervlakte van 12.500 m2. In de belichte afdeling is gekozen voor een SON-T-belichting boven het gewas van 146 µmol en een tussenbelichting met led-lampen van 75 µmol. Met deze combinatie speelt Rijk Zwaan in op de belichting van nu en de toekomst.

Ideale stengeldichtheid
Rijk Zwaan gaat van de 51 tomatenrassen nauwkeurig het teeltproces en -rendement volgen, zoals dat gebruikelijk is bij alle proeven in het Trial Center Tomato. "Wij testen onder andere wat de ideale stengeldichtheid is bij hybride belichting. Zo verzamelen wij gegevens over hoe onze tomatenrassen optimaal presteren onder belichting. De belichte afdeling is half oktober geplant. In december zijn de eerste tomaten geoogst", vertelt crop coördinator tomaat Ben Zwinkels.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com


Publicatiedatum: