Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische kwekerij in ondergrondse parkeergarage in Parijs

De biologische kwekerij La Caverne is gevestigd op een unieke locatie: een oude ondergrondse parkeergarage in Parijs. Parijzenaren parkeren hun auto op -1 terwijl er een verdieping lager diverse paddenstoelen groeien, net als radijs, zonnebloem, cressen en rucola. Vanaf deze maand zal er ook witlof geteeld worden.

De paddenstoelen groeien in het donker. Voor andere groenten is er blauw en rood LED-licht aangebracht. Théo Champagnat en Jean-Noël Gertz van het bedrijf Cycloponics, die La Caverne hebben opgericht, zijn van plan om 100% herbruikbare elektriciteit voor de kwekerij in Parijs te gebruiken. Een soortgelijke ondergrondse kwekerij bestaat al enige tijd in Londen onder de naam 'Growing Underground'.


Champagnat en Gertz begonnen met hun bedrijf Cycloponics toen de overheid in 2016 de lokale tuinbouw in de Franse hoofdstad wilde bevorderen. Naast La Caverne in Parijs is er een tweede vestiging in Straatsburg onder de naam Le Bunker.

La Caverne creëert werkgelegenheid voor locals. De biologische kwekerij draait nu 3 maanden met 6 werknemers. Op dit moment gebruiken ze nauwelijks 10% van de beschikbare ruimte en toch zijn de resultaten al aanzienlijk: er wordt 100-200 kg paddenstoelen per week geoogst en nog eens 200 verpakkingen salade. Per fiets wordt de oogst geleverd bij restaurants in de buurt, een aantal kleine supermarkten en projecten die lokale landbouw ondersteunen. 

In de toekomst moet het initiatief van Cycloponics jaarlijks 80 ton paddenstoelen en 200 ton witlof opleveren. De ondernemers maken zo veel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen en bestaande machines. 

Geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan de biologische kwekerij. 

Meer informatie:
La Caverne
+33 6 38 59 38 09


Publicatiedatum: