Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: 9% toename van ‘fastfood’ restaurants tussen 2009 en 2014

De toegang van mensen tot supermarkten en eetgelegenheden kan invloed hebben op hun voedselkeuze en voedingskwaliteit. Gemakkelijk toegankelijke retailers en restaurants die minder gezond voedsel verkopen kunnen leiden tot een hogere consumptie van deze voedingsmiddelen. Gegevens van de Food Environment Atlas van de ERS laten zien dat het aantal fastfood restaurants in de Verenigde Staten - vestigingen waar klanten vooraf bestellen en betalen - van 210.692 in 2009 is gestegen naar 228.677 in 2014.

Een deel van deze groei van 9% weerspiegelt de groeiende populariteit van hoogwaardige ketens die soep, sandwiches of etnisch voedsel aanbieden. De Amerikaanse county met de grootste stijging in fastfood restaurants was Los Angeles County, Californië, gevolgd door Cook County, Illinois. Tussen 2009 en 2014 kreeg Los Angeles County er 680 nieuwe fastfood restaurants bij (+10%), Cook County 426 (+11%). In dezelfde periode steeg het aantal fastfood restaurants in 163 Amerikaanse counties met meer dan 50%.



Deze kaart is te vinden op "ERS's Updated Food Environment Atlas Shows an Increase in Fast Food Restaurants Between 2009 and 2014" in de december 2017 editie van het tijdschrift Amber Waves van ERS.
Publicatiedatum: