Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Private equity fondsen richten zich op Spaanse agrarische sector

De Spaanse agrarische sector heeft de aandacht getrokken van venture capital fondsen. Private equity fondsen zijn de laatste maanden betrokken geweest bij verschillende overnames van belangrijke bedrijven en sommige financiële analisten zien dit als het begin van een trend die alleen maar groter zal worden.

F. García Ferrer, die verantwoordelijk is voor de private equity fondsen van internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG in Spanje, vertelt dat de interesse in de agrarische sector komt door "het bestaan van lokale bedrijven met veel potentieel voor productverbetering, innovatie kwaliteit en uiteindelijk ook meer toegevoegde waarde voor de consument, dankzij hun onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteit".

García Ferrer noemt als bijvoorbeeld de recentelijke overname van de Spaanse multinational Planasa door Cinven. García Ferrer ziet dit als teken van "de toewijding van private equity fondsen aan een sector die essentieel is voor de Spaanse economie." De overname kostte €450 miljoen en de omzet van het in Navarro gelegen tuinbouwbedrijf is €109 miljoen. Het bedrijf heeft 2000 medewerkers. 

García Ferrer verwacht dat ventura capital "toenemende interesse in de Spaanse agrosector zal hebben". Hij benadrukt de mogelijkheden voor aandelenfondsen als "faciliteerder van groei". "Digitalisering, klimaatsverandering en Brexit zijn uitdagingen waarmee venture capital kan helpen", zo vertelt hij. 

Ook overheidsfondsen en grote pensioenfondsen hebben steeds meer interesse om te investeren in agrovoedingsbedrijven. "Dit is een grote trend", legt G. Colominas uit. Hij is financieel analist bij het Panda Agriculture & Water Fund, het eerste agrarische aandelenfonds dat gecreëerd werd op de Spaanse markt. 

Bron : eleconomista.es / www.agroberichtenbuitenland.nl
Publicatiedatum: