Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding PlantLab geopend door Burgemeester Mikkers

Donderdag 14 december heeft burgemeester Mikkers van 's-Hertogenbosch de uitbreiding van de indoor farming faciliteiten bij PlantLab geopend. In het afgelopen half jaar heeft PlantLab zowel haar onderzoeksfaciliteiten als productiecapaciteit met 50% uitgebreid in het pand aan de Veemarktkade in 's-Hertogenbosch.



De uitbreiding voorziet in de groeiende behoefte van PlantLabs' bestaande en nieuwe partners aan totaaloplossingen voor indoor teelt in compleet gesloten ruimtes. Hierbij is de basis gelegd voor de uitrol van een nieuwe serie Plant Production Units (PPU's) bij haar partners, waarbij volledig geautomatiseerd wordt gewerkt van zaaien, kweken, oogsten tot en met verpakken van het product. Met de nieuw ontwikkelde technologie en groei recepturen wordt een sterk verbeterde productiviteit mogelijk gemaakt van producten met een uitzonderlijke kwaliteit op het gebied van smaak, voedingswaarde en houdbaarheid. Dit leidt tot sterk verbeterde rentabiliteit van indoor teelt voor PlantLabs' internationale partners op het gebied van verse groenten, food ingrediƫnten, cosmetica, veredeling en uitgangsmateriaal.

Inmiddels is PlantLab alweer gestart met de volgende fase van uitbreiding van haar faciliteiten.

Voor meer informatie:
PlantLab
www.plantlab.nl
Publicatiedatum: