Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studiekring nieuwe stijl bezoekt Philips Lighting en Holst Centre/IMEC

Afgelopen najaar organiseerde de Studiekring voor Plant- en Systeeminnovaties in de Mondiale Tuinbouw (PSIMT) voor de vierde keer een excursie voor haar leden, deze keer op de High Tech Campus in Eindhoven.



Bij Philips Lighting stond het onderwerp 'Cityfarming' centraal. De leden werden bijgepraat over de ontwikkeling op het gebied van de productie onder LED-verlichting in klimaatcellen en kregen een rondleiding langs de onderzoeksfaciliteiten. Bij het Holst Centre, een door TNO en het Belgische IMEC opgerichte instituut, lag het accent op sensoren. Het Holst Centre ontwikkelt o.a. ion-specifieke sensoren, zij het niet specifiek voor de tuinbouw. Het instituut is actief in diverse sectoren maar is nog niet goed bekend met de (high-tech) tuinbouw en haar specifieke wensen en condities. De coördinatoren van de studiekring beoogden met het bezoek dan ook een wisselwerking. Enerzijds de leden informeren over hoogtechnologische ontwikkelingen buiten de tuinbouwsector die mogelijk interessant zijn voor de tuinbouw en anderzijds interesse wekken bij het Holst Centre voor de tuinbouw en het leggen van nieuwe relaties.



De Studiekring PSIMT is de opvolger van wat tot 2 jaar geleden de Studiekring Plantenteelt zonder Aarde was en is in vergelijking met deze breder opgezet. Het beoogt een open kennisplatform te zijn waar leden - met verschillende achtergronden - expertise en kennis uitwisselen over plantfysiologie en/of teeltsystemen in de mondiale tuinbouw. Doel is in inspirerende omgevingen en in pre-competitief verband kennis, kunde en netwerken met elkaar te delen.

Deze bredere insteek lijkt vruchten af te werpen getuige de toename van het aantal leden, maar zeker ook de groei van het aantal deelnemers aan de excursies. Er wordt 2 keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd. De studiekring is zeer veelzijdig van samenstelling: naast onderzoekers, adviseurs en toeleveranciers (substraten, meststoffen, teeltsystemen, meetapparatuur, jonge planten) zijn bijvoorbeeld ook de veredeling, het onderwijs en de afzet vertegenwoordigd.

Meer informatie en contactgegevens te vinden op www.klv.nl/pza met daarop ook een link naar aanmeldformulier voor lidmaatschap.
Publicatiedatum: