Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16-31 maart

Zuiveringsplicht in de spotlight


Op de Horti Asia afgelopen week in Bangkok bleek opnieuw dat er volop kansen liggen in de tuinbouw in Zuidoost Azië. Voor Nederlandse toeleveranciers is het klimaat een belangrijke factor om rekening mee te houden. Op de beurs uiteraard, maar zeker ook in het werkveld.



Een storing in de stroomvoorziening voor de Douane op de Maasvlakte was de oorzaak van de vertragingen medio maart bij de scans in de haven. Volgens de Douane is de situatie stabiel en is de vertraging tijdig weg gewerkt. "Als transporteurs te maken hebben gekregen met vertragingen, is dat natuurlijk vervelend en daar bieden we onze verontschuldigingen voor aan," vertelt Adriaan Ros, persvoorlichter van de Douane.

"Belangrijk is niet alleen de weg die je gaat, maar ook het spoor dat je achterlaat", schrijft het team van Daily Fresh bovenaan de overlijdensadvertentie van Michael (Mick) Barnard. "We zullen zijn sprankelende persoonlijkheid gaan missen. Sinds de 80er jaren was hij binnen ons bedrijf actief als onze nachtman. Voor ruim 30 jaar bij zowel Visbeen Transport als DailyFresh Logistics was hij een meer dan fantastische collega en heeft hij zijn werk geweldig uitgevoerd.


Een Madese tuinder heeft een voorschot genomen op de mogelijke legalisatie van de cannabisteelt. In zijn kwekerij werden zo'n 400 cannabisstekken en 2500 planten gevonden. Elk stadium van de hennepteelt was verstopt in het kassencomplex. 

Vanaf heden worden alle activiteiten van A. Vreeswijk B.V., aardappelgroothandel te Rotterdam, overgenomen door Welfruit Rotterdam. "Ons assortiment zal binnen buurman Welfruit een prominente plek krijgen en Arjan Zeeuw en Gert Jan Vreeswijk zullen verantwoordelijk blijven voor de afzet hiervan. Onze vierde generatie groothandel (sinds 1924) kent een mooie historie in Rotterdam. Met de integratie van de activiteiten binnen Welfruit is ook de toekomst gewaarborgd", zegt Ron Vreeswijk.

"Morgen moet er voldaan worden aan de zuiveringsplicht"
Tholen - "Morgen moet er voldaan worden aan de wettelijke zuiveringsplicht." Deze woorden waren geprint op de banieren die op het podium stonden bij de presentaties gisteren op de HortiMaX Waterdag. Het geeft de urgentie aan. Tijdens de bijeenkomst bleek maar weer dat het er op lijkt dat de benodigde acties, voortvloeiend uit Kaderrichtlijnen Water, op de lange baan worden geschoven. En of dat handig is, is nog even de vraag. 



Smaak en kwaliteit vormen de sleutelwoorden van het Global Berry Congress dat op 28 maart in Rotterdam gehouden werd. Opvallend veel aandacht voor de consument en het veranderende gedrag van de consumenten tijdens de verschillende sessies. Niet verwonderlijk dat termen als smaak en kwaliteit dan vaak genoemd worden, al dreigde de twee woorden aan waarde te verliezen naarmate ze vaker genoemd werden.

Op 30 maart gaven de besturen van Coöperatie Hoogstraten cvba en BelOrta cvba hun toestemming tot oprichting van een 'fusiecomité'. Dit comité zal namens de beide besturen besprekingen starten die uiteindelijk kunnen leiden tot een fusie. De afgelopen jaren is het veilinglandschap in België aardig geconsolideerd. Hoe ver zal dit gaan?


Op 1 april is Ary van der Waal maar liefst 50 jaar in dienst van The Greenery. Dit heugelijke jubileum werd donderdag 30 maart in het bijzijn van tal van (oud-)collega's, kopers en vrienden gevierd in de oude Hagé-kantine. Ary begon zijn carrière in 1966 bij Veiling Zwijndrecht als administratief medewerker en is inmiddels als klokverkoper een bekend gezicht in de Nederlandse AGF-handel.
Publicatiedatum: