Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In week voor kerst gaat verkoop keer tweeënhalf"

Stilte voor de storm op de paddenstoelenmarkt



Tholen - Momenteel is de markt voor champignons nog redelijk stabiel, maar handelaren maken zich al op voor de kerstdrukte. "Iedereen wordt al een beetje zenuwachtig wat er de komende weken gaat gebeuren, maar vooralsnog is het stilte voor de storm", vertelt Alexander van der Linden van groothandel Verhoeckx uit Kerkdriel. "Het aanbod is redelijk goed. De prijzen zijn niet slecht, maar ook nog niet wild. Er is nog voldoende handel beschikbaar. De prijs voor de middensortering zit rond de 1,50 euro, maar die zal volgende week ongetwijfeld aantrekken. De grootste drukte zien we altijd in de week voor kerst. Dan gaat de verkoop keer tweeënhalf."



"Met name de laatste drie dagen voor Kerst is het topdrukte. Nu is voor ons Noorwegen een belangrijke exportmarkt, dus daar barst de vraag, in verband met het transport al een paar dagen eerder los. Dat geeft bij ons wel een mooie spreiding. Wanneer het hier topdrukte is, is de piekvraag vanuit Noorwegen alweer geweken", vertelt Alexander. Speciale vraag is er in december ook voor de wilde paddenstoelen. "Deze worden in de kerstmaand toch meer gegeten en zijn nu al aardig aan de prijs. Vaak komt er voor de wilde paddenstoelen toch snel een derde bij de prijs bij."



Voor meer informatie
Alexander van der Linden
Verhoeckx & Zn.
Hoorzik 25b
5331 KJ Kerkdriel
Tel: 0418-631493
alexander@verhoeckxenzn.nl
www.verhoeckxenzn.nl