Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moleaer & Hort Americas Nanobubble Generator

"Grotere opbrengst dankzij extra zuurstof"

Moleaer, een Amerikaans bedrijf en ontwerper van industriële nanobubble generatoren, heeft zijn assortiment uitgebreid met de nieuwe nanoBoost Nanobubble Generator. Volgens het bedrijf is deze ideaal voor het gebruik bij teelt op water en irrigatie. 



Net als de bestaande XTB Nanobubble Generator van Moleaer, is de compacte nanoBoost een goedkope en gemakkelijk te installeren oplossing om extra zuurstofrijke nanobubbles aan water toe te voegen. De nanobubbles blijven langer in het water dan normale micro luchtbel lenen houdt een reserve hoeveelheid zuurstof vast.

"We hebben de 50-GPM nanoBoost geïnstalleerd in onze demonstratie kas in Dallas om de productie van bladgroenten en kruiden te verbeteren tijdens het moeilijkste teeltseizoen. Onze gedachte was dat we een hoger niveau zuurstof gebruiken, de gewassen gezonder zouden zijn en uiteindelijk de opbrengst zou verbeteren," vertelt Chris Higgins, General Manager bij Hort Americas. "We zagen een DO niveau van 29 mm bij een watertemperatuur van 32 C°. Niet alleen hebben we het hoogste DO niveau bereikt, maar de oogst steeg ook nog eens met 20 tot 50%. 

Moleaer werkt samen met Hort Americas om de nanobubble generatoren te commercialiseren. "We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Chris en het team van Hort Americas om onze nanobubble technologie verder te commercialiseren," vertelt Nick Dyner, directeur bij Moleaer. "Hort Americas brengt een enorme hoeveelheid kennis mee en we zijn ervan overtuigd dat onze nanobubble technologie telers zal helpen om de oogstopbrengst binnen hun bestaande faciliteiten te verhogen."

De nanoBoost is beschikbaar in verschillende stroomsnelheden en ingebouwd in een duurzaam, NEMA4-gekeurd en weerbestendig omhulsel van PVC. De unit is zelfreinigend en bevat een 'plug-and-play' installatie zonder bewegende delen. Hierdoor is een lange duurzaamheid gegarandeerd en behoeft het apparaat slechts minimaal onderhoud. De generator kan uitgerust worden met geïntegreerde pomp of op maat gemaakt worden voor de bestaande pomp van de klant om zo zo energie efficiënt mogelijk te zijn. 

Voor meer informatie:
www.moleaer.com
www.hortamericas.com
Publicatiedatum: