Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder sla door vorst in Murcia en Almeria

De slateelt in verschillende delen van Murcia en Almeria (Campo de Cartagena, Lorca, Águilas en Pulpí) heeft tijdens dit weekend van vorst te lijden gehad met temperaturen onder de 0º Celsius volgens teeltmanagers van aan Proexport verbonden bedrijven.

Naast deze ongunstige weersomstandigheden voor bladgroenten is er ook een daling geweest in de export van ijsbergsla. Volgens Proexport hebben de aan hun verbonden bedrijven in week 47 14.36% minder geëxporteerd in vergelijking met vorig seizoen.

Volgens de telers zullen de lage temperaturen en windvlagen van 40-50 km/u de oogst de komende dagen beïnvloeden doordat de planten uitdrogen en bladmassa verliezen.

De technische afdeling van ProExport heeft de geadviseerd om alleen producten van goede kwaliteit op de markt te brengen om de kwaliteitsnormen te handhaven die onderscheidend zijn voor de bedrijven van de telersvereniging om afwijzingen en kostbare claims te voorkomen.

Deze weersituatie duurt nog een paar dagen. Volgens de weersvoorspelling zullen de temperaturen in de verschillende teeltgebieden deze week laag blijven (Torre Pacheco 6-8 ºC, Águilas: 7-8 ºC, Lorca: 1-4 ºC en Pulpí 3-6 ºC).
Publicatiedatum: