Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Wetenschappers testen nano sensoren in vertical farming

De Campus for Research Excellence and Technological Enterprise, oftewel Create, heeft een nieuw initiatief aangekondigd om agrarische processen in Singapore te verbeteren. De reden hiervoor is dat in Singapore, waar het land schaars is, steeds meer mensen naar de stad komen om te telen.  

Het programma voor Duurzame TechnologieŽn voor Agrarische Precisie, gevormd door de Singapore-MIT Alliance voor Onderzoek en Technologie, gaat twee nieuwe technologieŽn ontwikkelen om het probleem van de voedselproductie in de steden van Singapore op te lossen. 

Bij een experiment zullen er nano-sensoren op de bladeren van bladgroenten worden geplaatst om de plantmoleculen te kunnen volgen. Hierdoor kunnen de wetenschappers onderzoeken wat de optimale omstandigheden zijn voor de bladgroenten om in te groeien, zoals hoeveel water en zonlicht.  

De onderzoekers ó die aan de MIT, Temasek Life Sciences Laboratory, NUS en NTU verbonden zijn ó zullen hun bevindingen delen met de telers in Singapore.  

Dr. Azlinda Anwar, assistent directeur bij de onderzoeksafdeling van de Temasek Life Sciences Laboratory, vertelt dat dit onderzoek helpt bij het ontwikkelen van gezondere en nieuwe plantvariŽteiten en de teelt zal helpen verbeteren. 

Lees meer op TODAYonline (Louisa Tang)

Publicatiedatum: 7-12-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: