Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1-15 maart

Koninklijke weken voor de Nederlandse glastuinbouw

Máxima
Tijdens de eerste helft van maart kreeg de Nederlandse tuinbouw koninklijke allure. In 2016 ontving Rob Baan, directeur van Koppert Cress, uit handen van Koningin Máxima de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Om dit te bezegelen bracht de koningin in maart 2017 een bezoek aan het bedrijf. Rob greep dit bezoek met beide handen aan om de Nederlandse tuinbouw te promoten. 

Máxima bekeek vol belangstelling de smaakles, waarbij kinderen van de plaatselijke basisschool smaken moesten herkennen van dropplant, komkommerkruid en koolrabi met saffraan en nam vervolgens in de proeftuin zelf ruim de tijd om de talrijke eetbare planten en bloemen te proeven en te ruiken. Vervolgens kreeg ze een rondleiding door de kas van Koppert Cress, die voorzien is van zonnecollectoren en een ondergrondse warmteopslag. Ook is er LED-belichting.



Oranje paprika's voor Koningspaar
Meer koninklijk nieuws: woensdag 8 maart heeft Alex Zwinkels namens de Oranje paprikatelers de eerste oranje paprika's van zijn oogst 2017 aangeboden aan Koning Willem Alexander en Koningin Máxima bij Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarmee is een jarenlange traditie ook dit jaar weer doorgezet.



Voshol
Per 1 maart 2017 is Jos Duijvesteijn gestart bij Voshol Warmte-Elektrotechniek als technisch directeur. 



Fingerlimes en waterzuivering
Ook werden op Sicilië de eerste fingerlimes van substraat geoogst en is de Vialux E-Line van Priva sinds 3 maart 2017 opgenomen in de BZG-lijst van goedgekeurde zuiveringsinstallaties. Priva heeft de Vialux E-Line ontwikkeld en getest voor het afbreken van gewasbeschermingsmiddelen in lozingswater.


De Siciliaanse fingerlime-telers


Vialux E-line van Priva

Klimaatneutrale glastuinbouw 
Voorzitter van LTO Glaskracht Nederland Nico van Ruiten opende het Energiek Event in Bleiswijk, een jaarlijks terugkerend kenniscongres voor de glastuinbouwsector op het gebied van energie. Als het aan hem ligt, is de glastuinbouw in 2015 gasvrij. Warmte wordt tegen die tijd voor 100 procent gewonnen uit geothermie, (duurzaam geproduceerde) elektriciteit en restwarmte.




Publicatiedatum: