Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Leo Verbeek: "Aantal aanmeldingen overtreft verwachtingen"

Vereniging Bioglasteelt nu een feit

Tholen – Vereniging Bioglasteelt is sinds gisteren een feit. Bij de nieuwe vereniging voor glastelers hebben zich inmiddels al 13 leden aangemeld met meer dan 65 hectare glasteelt. "Dat aantal overtreft nu al onze verwachtingen, terwijl nog niet eens iedereen heeft gereageerd", zegt voorzitter Leo Verbeek.

Vorige week was de startbijeenkomst van de vereniging. "Er hing een zeer positieve sfeer", vervolgt de voorzitter. "Een interessant samenkomen van pas omgeschakelde tuinbouwbedrijven en de gevestigde namen. Punt van discussie was bijvoorbeeld of we oude structuren in stand moeten houden of juist ons blikveld moeten verbreden."

Bioglasteelt zal als onderdeel van Biohuis en Bionext naast bestaande partners LTO Glaskracht Nederland en LTO Nederland opereren. De vereniging wil het aanspreekpunt zijn voor biologische glastuinders, passende regelgeving voor biologische glastuinbouw bewerkstelligen en de ontwikkelingsmogelijkheden mede richting geven.

Nog voor het ontstaan van de vereniging werkten veel glastelers informeel al samen, zij het zonder eigen rechtsvorm. "Dat was veelal op persoonlijke titel. De samenwerking is nu geformaliseerd. Aan de hand van bestuurlijke voorbereidingen en ledenvergaderingen komen we tot een meer gedragen standpunt", besluit Leo.

Voor meer informatie: leo@bioverbeek.nl


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018