Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

GlobalGAP Tour in Jeruzalem

"Om de landbouw steeds duurzamer te maken, moeten biologische gewasbeschermingsmiddelen een steeds groter integraal onderdeel van gewasbescherming worden," zegt Guy Elitzur, CEO van STK (Stockton). Dit is waarom STK, ontwikkelaar van geavanceerde botanische middelen, op 13 november de GlobalGAP Tour 2017 in Jeruzalem organiseerde.

Guy Eltizur, CEO Stockton

De jaarlijkse Tour maakt deel uit van een campagne om wereldwijd toonaangevende belanghebbenden in de landbouwsector bij elkaar te brengen. GlobalGAP is een internationale erkende norm voor land- en tuinbouwbedrijven en staat voor Global Good Agricultural Practice. In de GlobalGAP norm zijn eisen opgenomen voor voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van landbouw en de toeleveringsketen. De criteria in de norm zijn samengesteld door experts uit de branche, producenten en retailers. Het doel van GlobalGAP is het doorvoeren van de eisen in de gehele keten. Zoals bij veel vormen van certificering in voedselveiligheid is er een vorm van GlobalGAP certificering voor productie en de toeleveringsketen, de zogenaamde Chain of Custody certificering

Timorex Gold voor druiven

Het Israëlische deel van de tour werd gehouden in het Orient Hotel in Jeruzalem. Hier kwamen alle wereldwijde vertegenwoordigers van STK samen met belanghebbenden van GlobalGAP in Israël en overheidsfunctionarissen die de landbouw en voedingsmiddelensector vertegenwoordigden.


Timorex Gold voor sla

Elitzur: "Het was een groot genoegen om de GlobalGAP tour in Israël te houden en de integratie van biologische oplossingen in de conventionele praktijk te bespreken als een belangrijk onderdeel van de overgang naar duurzame landbouw. GlobalGAP is de nieuwe standaard voor duurzame landbouw en we denken dat de biologische oplossingen van STK onderdeel zijn van deze nieuwe norm."


Timorex Gold voor tomaten

"Ik denk dat STK op dit gebied veel te bieden heeft," zegt hij. "Door deze tour te organiseren, hebben we de activiteiten van GlobalGAP bij onze medewerkers geïntroduceerd. En we hebben ook aan andere belanghebbenden in de landbouwsector laten zien wat we doen. Het was een fantastische synergie. We hopen dat deze relatie in de toekomst steeds sterker zal worden."


Stockton foto van een celbreuk in een Zwarte Sigatoka cel

GlobalGAP CEO Kristian Moeller, voorafgaand aan de tour: "Met STK als gastheer van de Tour in Jeruzalem hebben we een sterke, internationaal erkende partner. Op deze manier kunnen we contact maken met telers in Israël en duurzaamheid aan technologische innovatie koppelen. We danken STK voor de steun door GlobalGAP een stem te geven in Israël."

Voor meer informatie:
Stockton Group
Tel: +972 72 257 0000

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018