Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hamburg Süd past met succes CA-technologie toe

Het feit dat Hamburg Süd al ruim 7.000 containervrachten heeft verladen met toepassing van het XtendFRESH-systeem van Carrier Transicold, bewijst dat het gebruik van CA-technologieën voor het vervoeren van AGF over grote afstanden toeneemt. Tijdens Intermodal Europe bespraken Carrier Transicold en Hamburg Süd, zeevervoerder in het Zuid-Amerikaanse segment, de groeiende toepassing van het XtendFRESH-systeem voor avocado's en bananen. In 2017 heeft Hamburg Süd deze technologie voor een toenemend aantal ladingen gebruikt en het bedrijf laat weten dit systeem in 2018 voor een nog breder scala aan versproducten te zullen gaan toepassen. 

"Exporteurs zijn enorm enthousiast over het gebruik van CA-technologieën omdat hun versproducten op deze manier nieuwe afzetgebieden kunnen bereiken," legt Stefan Dühring van Hamburg Süd uit. 

Het XtendFRESH-systeem houdt zowel het gehalte aan koolstofdioxide (CO2) als zuurstof (O2) in de koelcontainer op peil om zo de respiratie en rijping van groenten en fruit af te remmen. Dit maakt het voor vervoerders mogelijk om de verse producten gedurende langere transittijden te vervoeren dan wanneer er alleen koeling aanwezig is, zodat nieuwe bestemmingen haalbaar worden. Het kwaliteitsbehoud wordt nog versterkt door het feit dat het XtendFRESH-systeem ethyleen verwijdert, een hormoon dat verse groenten en fruit produceren en dat de rijping versnelt. Dit systeem is de enige CA-oplossing die ook ethyleen kan verwijderen. 

Hamburg Süd, dat met Carrier Transicold heeft samengewerkt aan de systeemeisen en het testen gedurende de ontwikkeling van dit systeem, is in 2014 gestart met de aankoop van Carrier Transcicold PrimeLINE units die uitgerust zijn met de XtendFRESH-technologie. 

"Het gebruik van het XtendFRESH-systeem voor avocado's en bananen is zeer succesvol verlopen," vervolgt Dühring. "Ons vertrouwen in de toepassing van dit systeem voor versproducten met een hoge respiratiegraad heeft ons doen besluiten om de technologie ook uit te testen voor het verladen van Zuid-Amerikaanse blauwe bessen, een fruitsoort met een lagere respiratiegraad."

Hamburg Süd liet eveneens weten dat het XtendFRESH-systeem tegemoet komt aan de eisen van exporteurs doordat het een breed scala aan afzonderlijke instellingen voor het gehalte aan CO2 en O2 biedt, iets wat andere systemen niet hebben. 

Jim Taeckens van Carrier Transicold legt uit dat de variëteit aan instellingen en de ethyleenbeheersing rederijen in staat stelt aan de behoeften van exporteurs te beantwoorden. Bovendien heeft het XtendFRESH-systeem geen membraanfilter dat dient te worden vervangen, zoals bij andere systemen wel het geval is. Dit zorgt voor minder onderhoud aan de vloot, aldus Taeckens. 


Voor meer informatie: 
Carrier Transicold

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018