Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Menno Molenaar, Van Oers:

"Lichten spruitenmarkt op groen voor goede decembermaand"

Tholen - De spruitenmarkt ontwikkelt zich volgens Menno Molenaar van Van Oers United dit seizoen tevredenstellend. "Het aanbod is redelijk hoog geweest, maar er worden nette prijzen gemaakt. Aangezien de opbrengsten per hectare nu, in de overgang van de herfst- naar de winterrassen, wat afnemen en de vraag in december traditioneel juist toeneemt, heb ik goede verwachtingen voor de komende weken. Zeker voor het panklare segment en de spruitenspecial is december altijd een belangrijke maand."



"Op dit moment worden onze spruiten door heel Europa, van Spanje tot Scandinaviƫ, besteld. Traditiegetrouw is Duitsland nog de grootste markt, maar we zien de consumptie per hoofd van de bevolking in eigenlijk alle afzetmarkten stijgen, dus dat is een positieve ontwikkeling", vertelt Menno. Op de vraag of er genoeg Britse spruiten zijn om de kerstmenu's in het Verenigd Koninkrijk te vullen, antwoordt de exporteur: "Dat is altijd de vraag. In principe is het land zelfvoorzienend, maar er is nog geen jaar geweest dat er geen Hollandse spruiten naar Engeland gingen."



"Ook gaan er steeds meer spruiten naar overzeese bestemmingen. Dat zie je dit jaar onder meer in de Verenigde Staten waar de productie laag en en de prijzen hoog zijn, zodat wij met luchtvracht interessant worden, maar in totaliteit spreek je hierbij niet over de grote volumes. Die moeten wij in Europa afzetten", vertelt Menno. "De maatsortering van de spruiten was vrij grof en wordt nu wat fijner en het voordeel daarvan is dat je er ook alle kanten mee uit kunt. Tot slot komen we ook met de zogeheten specialty's als paarse spruiten en kalettes steeds meer op dreef. Hierin is onze strategie dat alles wat we planten, ook middels klantvraag ingedeeld is."

Voor meer informatie:
Van Oers United
Menno Molenaar
Zomerlandseweg 1
3274 LX Heinenoord
T : +31 (0) 880 644501
M: +31 (0)6 532 52 597
F: + 31 (0) 186 608 051
mmolenaar@vanoersunited.com
www.vanoersunited.com