Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groei duurzamer keurmerk groeit met bijna 30%

Al enkele jaren op rij groeit de omzet van producten met onafhankelijk geborgde keurmerken met dubbele cijfers. Ook in 2017 zet deze groei weer verder door met een stijging van 29%. Met name door de zeer forse groei van ASC en het Beter Leven keurmerk, laat IRi Nederland weten.

De verkoop van voeding met een onafhankelijk
gecontroleerde duurzaamheidsclaim in de supermarkt zit al jaren in de lift. In 2015 groeide dit segment al met 16%, in 2016 met 27% en in het eerste half jaar van 2017 zet de groei door met een plus van 29%. De keurmerken realiseren samen een groei van 370 miljoen euro in de eerste helft van 2017. De groei is breed over alle keurmerken en alle categorieën, blijkt uit de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI. Het Beter Leven keurmerk is inmiddels met afstand het grootste keurmerk in de supermarktomzet geworden in 10 jaar tijd, gevolgd door biologisch. De verwachting is dat voor heel 2017 de omzet in keurmerken met duurzaamheidsclaim stijgt naar 3,5 miljard euro.

Ontwikkeling per keurmerk
De door onderzoeksbureau IRI gemeten Monitor Keurmerken Retail bevat producten met één of meerdere van de volgende keurmerken: ASC, MSC, Beter Leven, Biologisch, Fair Trade/Max Havelaar, Rainforest Alliance, UTZ, Label Rouge of Milieukeur. In onderstaande tabel is de ontwikkeling per keurmerk weergegeven.


Tabel: omzet in miljoenen euro's binnen supermarkten exclusief Aldi/Lidl
Publicatiedatum: