Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Copa-Cogeca en Freshfel promoten #FruitVeg4You campagne

Daar de Europese groenten- en fruitconsumptie onder de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen niveaus liggen hebben Copa-Cogeca en Freshfel deze week hun #FruitVeg4you campagne gelanceerd om de vele voedzame voordelen van het eten van groenten en fruit te belichten als onderdeel van een evenwichtig voedingspatroon.



Uit statistieken blijkt dat Europese consumenten gemiddeld 353g verse groenten en fruit per dag eten, wat minder is dan de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van minimaal 400g. Deze social media campagne is bedoeld om consumenten aan te moedigen meer groenten en fruit te eten en bewuster te maken van het belang van gezond eten, inclusief voldoende groenten en fruit. 

Europese Parlementariƫr Hilde Vautmans: "Ik steun dit initiatief omdat ik mensen wil aanmoedigen om elke dag meer fruit en groenten te eten. Het is echt goed voor je gezondheid en voor onze Europese telers die nog steeds last hebben van het Russische exportverbod. We hebben de beste Europese producten. We moedigen je aan om 3 of 4 stuks per dag te eten."

Ze wees op manieren om groenten- en fruitconsumptie te stimuleren. Belgische bedrijven die bijvoorbeeld een fruitmand aan werknemers aanbieden mogen het belastingtarief verlagen: "Er wordt elke week een fruitmand bezorgd voor mensen die voor mij werken." Ze benadrukte ook het belang van het Europese programma voor groenten en fruit op school om gezonde eetgewoonten op jonge leeftijd aan te moedigen.

Deze campagne is een gezamenlijke actie van de Europese groenten- en fruitvereniging Freshfel en Copa-Cogeca in het kader van het EU-platform voor voeding, lichaamsbeweging en gezondheid.

Voor meer informatie:
Copa Cogeca
www.copa-cogeca.eu
Publicatiedatum: