Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21 dagen na planten

Eerste komkommers van onder hybride belichting geoogst

Maandag 20 november, 21 dagen na planten, zijn bij het Delphy Improvement Centre de eerste komkommers van het ras Toplight geoogst, geteeld onder een hybride belichtingssysteem (105 µmol topbelichting SON-T en 110 µmol tussenbelichting LED). Vanaf aanvang teelt is het gewas goed ontwikkeld. Momenteel ligt de aanmaak op ongeveer 10 vruchten/m2/week. Er wordt gestreefd naar een productie van 8,5 – 10 vruchten per m2 per week met een gemiddeld vruchtgewicht van ongeveer 400 gram. Zoals het gewas zich nu ontwikkelt, lijkt dit ook gerealiseerd te kunnen worden.



Vanaf aanvang teelt zijn de uren son-t belichting langzaam opgevoerd. De tussen LED is aangeschakeld op het moment dat de koppen van het gewas ruim boven de tussen led balken waren gegroeid. Naar de eerste oogst toe is het aantal belichtingsuren verder opgeschroefd. De komende periode is de uitdaging om de bladafsplitsing op niveau te houden en de uitgroeiduur stabiel houden.

Het project is tot stand gebracht door een samenwerking tussen Delphy, Enza Zaden, Philips, Ludvig Svensson en plantenkwekerij van der Lugt.

Voor meer informatie:
Delphy
info@delphy.nl
www.delphy.nl
Publicatiedatum: