Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

130 jaar Canarische tomaten

Halverwege volgend jaar zal er een lange documentaire worden uitgebracht: "La zafra del alisio" (De oogst van de Alisio). Deze documentaire vertelt over meer dan 130 jaar geschiedenis van Canarische tomaten voor de export volgens de Cajamar Canarias Stichting.

De opnamen zijn al gaande in Gran Canaria, Tenerife en Fuertaventura, want dit zijn de gebieden met de grootste teelt. De geschiedenis van dit gewas en de export ervan gaan terug tot 1885 en worden getoond in ongeveer 60 minuten. De plantages ontwikkelden zich om het Verenigd Koninkrijk van wintertomaten te voorzien, wiens kolenschepen de Canarische tomaten verscheepten.

De film laat ook alle stadia van de teelt zien en de verschillende aspecten die ermee gemoeid zijn: de landbouwkundige verbeteringen, de virussen en plagen die het gewas aanvallen, de klimatologie, de ondernemingen, de biologische en duurzame landbouw, de relaties met de overheid en pacht en export. 

Bovendien adresseert het de sociaaleconomische aspecten, de rol van werkende vrouwen, de relatie met kunst en cultuur en de voedingswaarden van het gewas. 

Bron: EFE
Publicatiedatum: