Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koeweit waarschuwt consumenten tegen het eten van met afvalwater geïrrigeerde producten

Het instituut voor wetenschappelijk onderzoek in Koeweit (KISR) heeft gewaarschuwd tegen de consumptie van landbouwproducten die met onbehandeld afvalwater worden geïrrigeerd. Verder is om een strenge controle gevraagd om infiltratie van dergelijke producten te voorkomen totdat grondige tests hebben bevestigd dat ze vrij zijn van verontreiniging.

Volgens onderzoeker Dr. Mohammad Al-Bahouh ligt het grootste risico bij bladgroenten die bacteriën en zware mineralen opnemen zonder dat het de geur of vorm aan de buitenkant aantast en zijn de ernstige ziekten die op dit moment voorkomen te wijten aan verontreinigde gewassen.

Hij zei dat KISR diverse onderzoeken heeft uitgevoerd op verschillende monsters van importgroenten en fruit en in sommige hiervan grote hoeveelheden internationaal verboden gewasbeschermingsmiddelen heeft aangetroffen. Verder bevatten sommige vruchten hogere percentages gewasbeschermingsmiddelen dan toegestaan door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Hij drong er bij consumenten op aan voorzichtig te zijn bij het eten van groenten en fruit, ze grondig met water te wassen en bladgroenten enkele minuten in azijn te doen. Hij adviseerde ook om fruit voor het eten van binnen te bekijken om te zien of er afwijkingen zijn in vorm of smaak.

Publicatiedatum: