Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Masterscriptie Sanne De Coster (KU Leuven)

"Over 25 jaar zullen er in België nog ongeveer 5000 telers zijn."

"Over 25 jaar zullen er in België nog ongeveer 5000 telers zijn." Dat is ruim zeven keer minder dan nu het geval is. Dat is de harde conclusie die Sanne De Coster (KU Leuven) in haar masterscriptie trekt. In het document is te lezen dat het nieuwe Amerikaanse bestuur, de vluchtelingenproblematiek en de Brexit problemen kunnen veroorzaken bij de teelt. Volgens economisch adviseur François Huyghe van de Boerenbond, die in de scriptie wordt aangehaald, is het van belang dat de telers blijven investeren in innovatie. Het begint volgens François al bij het verbeteren van het landbouwonderwijs en de hervorming daarvan. 

Grote bedrijven
In de scriptie komt tevens naar voren dat het delen van kennis met andere landen, zoals de Nederlandse en Franse telers, een voordeel kan zijn. Volgens Sanne zullen de veelal kleine telers in België verdwijnen en blijven alleen de (toekomstige) grote bedrijven over.


Bron: Scriptiebank/Sanne De Coster (KU Leuven)
Publicatiedatum: