Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LLTB van tien afdelingen naar drie regio’s

De tien LLTB-afdelingen fuseren per 1 januari 2018 tot drie krachtige regio's, namelijk LLTB-regio Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg. Tijdens de algemene ledenvergaderingen dit najaar worden de afdelingen formeel opgeheven, de regio's opgericht en de regiobesturen en -voorzitter gekozen.

Het aantal agrariërs neemt af, leden zijn beter opgeleid en de wensen en behoeften veranderen. Steeds meer onderwerpen zijn afdelings- en gemeentegrensoverschrijdend en worden reeds meer regionaal opgepakt.

"Feitelijk is het de uitvoering van een besluit van de ledenraad in 2014 in het kader van de bestuurlijke vernieuwing binnen de LLTB. De afdelingsbesturen zijn vervolgens in 2016 effectief gestart met de regiovorming", vertelt LLTB-voorzitter Léon Faassen. "Doel is bestuurlijke expertise en deskundigheid van medewerkers - vanuit de collectieve belangenbehartiging - zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten op de onderwerpen die onze leden belangrijk vinden."

Voor de regio's blijft het netwerk met de gemeenten van essentieel belang. "Ook gemeenten hebben steeds vaker te maken met gemeentegrensoverschrijdende onderwerpen die zij gezamenlijk met stakeholders - waaronder de LLTB - willen oppakken", weet Faassen. "De regiovorming sluit goed aan op deze ontwikkeling."

Dichterbij
Het werken met ondernemersgroepen vormt een belangrijke onderdeel van de regiovorming. "Door gebruik te maken van de deskundigheid en kennis van leden en hen te betrekken bij het uitwerken van onderwerpen, gemeentelijke overleggen, visievorming en standpuntbepaling komt de regio dichter bij de leden dan voorheen", legt Faassen uit. Een ondernemersgroep wordt gecoördineerd door een regiobestuurder en/of medewerker LLTB.

Het afgelopen jaar is veel werk verricht door afdelingsbestuurders en medewerkers van de LLTB om de nieuwe regio´s vorm en inhoud te geven. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. In de komende algemene ledenvergaderingen wordt per regio het kandidaat-bestuur en de kandidaat-voorzitter gepresenteerd.

Data algemene ledenvergaderingen

LLTB-regio Noord-Limburg (Maasduinen, Venray, Horst-Venlo en Peel en Maas)
22 november 2017 om 20.00 uur
Roelanzia in Ysselsteyn

LLTB-regio Midden-Limburg (Weerterland, De Winning Limburg en Oostmaas)
30 november 2017 om 20.00 uur
Baexeimerhof in Baexem

LLTB-regio Zuid-Limburg (Sittard e.o., Mergelland en Heuvelland)
19 december 2017 om 20.00 uur
Keulen in Klimmen

Bron: LLTB
Publicatiedatum: