Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Frankrijk: Financiering voor modernisering van de glastuinbouw

Het zijn vooral tomatenkassen die profiteren van een door FranceAgrimer toegekende moderniseringssubsidie van €3,5 miljoen. Er waren 83 aanvragen ingediend naar aanleiding van de oproep begin 2017 om projecten "om kassen in de groenten- en tuinbouwsector te moderniseren". In de groentensector werden 24 aanvragen gehonoreerd en in totaal is er bijna €6,8 miljoen toegekend. Het gaat om projecten inzake tomaten (12), komkommers (4), aardbeien (3), sla (2) en andere groenten (3).

Volgens FranceAgriMer gaat het vooral om projecten met semi-gesloten kassen of een ontvochtigingssysteem en thermische schermen of andere apparatuur zoals dubbele verwarmingsbuizen, CO2-systemen, ontsmetting met UV- of biofilters, verneveling, etc.

De efficiëntie van kassen is lichtelijk gestegen. Oogsten zijn in 5 jaar met 10 kg/m2 gestegen, bij een verbruik van 6 kWh per kilo trostomaten. Warmtekrachtkoppeling was een belangrijk aspect bij de verbetering van de concurrentiepositie van het bedrijfsleven, maar de toekomst ervan is nu onzeker, waardoor bedrijven mogelijk naar andere hernieuwbare energiebronnen uit zullen kijken.

Bron: Pleinchamp

Publicatiedatum: 14-11-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: