Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luxemburg neemt stap richting legalisering medische marihuana

Luxemburg heeft dinsdag een volgende stap genomen richting de legalisering van de medische marihuana door een twee jaar durende proef aan te kondigen. Hiermee volgen ze een Europese en wereldwijde trend. 

Door het plan, dat nog goedgekeurd moet worden door het parlement, zouden de autoriteiten kunnen bepalen hoeveel mensen in het kleine hertogdom medische marihuana mogen gebruiken en onder welke omstandigheden. 

De minister van Gezondheid, Lydia Mutsch, liet tijdens een persconferentie weten dat de overheid het gebruik van medische marihuana wil beperken tot mensen die lijden aan kanker, multiple sclerosis en andere ernstige ziekten.

"Medische marihuana moet een uitzondering zijn en mag alleen in een gecontroleerde en veilige omgeving gebruikt worden," vertelde Mutsch tijdens de persconferentie over de voorgestelde legalisering. 

Lees meer op Digital Journal
Publicatiedatum: