Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Unilever bouwt Foods Innovation Centre in Wageningen

Een jaar na de aankondiging van de centralisatie van Unilever's Foods R&D expertise vanuit Heilbronn (Duitsland), Poznan (Polen) en Vlaardingen in het Foods eco-system in Wageningen, heeft Unilever het startschot gegeven voor de bouw van haar nieuwe wereldwijde Foods Innovation Centre.



Op de campus van de Wageningen University & Research (WUR) gaven Paul Polman (CEO Unilever), Maarten Camps (Secretaris Generaal Ministerie Economische Zaken en Klimaat), Louise Fresco (Voorzitter Raad van Bestuur van de WUR), Aalt Dijkhuizen (Voorzitter Topsector Agri & Food) en Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen hun reflectie op wat innovatie in de Agri & Food-sector betekent voor het wereldwijde voedingssysteem, voor de Nederlandse economie en voor de Regio FoodValley.



Het Innovation Center (18.000 m2) bestaat uit:
  • een Pilot Plant
  • een Food & Customer Experience
  • kantoren en laboratoria.
De Pilot Plant is een mini-fabriek waar op beperkte schaal nieuwe producten worden geproduceerd. Vervolgens wordt in testkeukens in de Food & Customer Experience geƫxperimenteerd met deze producten en kunnen ervaringen worden gedeeld.



Paul Polman, CEO Unilever: "In 2050 hebben ruim 9 miljard mensen 70% meer voedsel nodig dan dat er op dit moment wordt geproduceerd. Dat vraagt een fundamentele aanpassing van het huidige voedingssysteem. Dit kan niet door een enkel bedrijf bereikt worden, maar vraagt intensieve samenwerking. De keuze voor Wageningen was dan ook een logische. Als actief onderdeel van het Wageningen Foods eco-system, hebben we toegang tot internationaal talent en kunnen we nieuwe manieren van samenwerken ontwikkelen met de WUR, met kenniscentra, met andere bedrijven, met overheden, NGO's en met start-ups om er zo gezamenlijk voor te zorgen dat duurzame voedingsmiddelen de norm worden en dat duurzame en voedzame voeding toegankelijk wordt voor iedereen".

Burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund: "We verheugen ons enorm op de komst van Unilever op de Wageningen Campus. Het Foods Innovation Centre, sluit naadloos aan bij de ambitie van Wageningen om binnen de Regio FoodValley het kennishart van Nederland te vormen op het gebied van (Agro)Food en Life Sciences. Kennis- en innovatienetwerken, die hier toch al zeer effectief zijn, krijgen een geweldige impuls. De komst van Unilever bevestigt dat we internationaal opererende ondernemingen een aantrekkelijk vestigingsklimaat weten te bieden".

Aalt Dijkhuizen, Voorzitter Topsector Agri & Food: "We zijn wereldleider dankzij onze kennis en innovatiekracht. We zijn ontzettend blij, dat Unilever zich met haar R&D-centrum nu in het hart van onze 'gouden driehoek' vestigt. Dit maakt ons met elkaar nog sterker om gezond en veilig voedsel te produceren voor 9 miljard mensen in een veerkrachtige wereld".

Voor meer informatie:
www.unilever.nl
Publicatiedatum: