Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Regen goed voor komkommerteelt

"Baoshan, Yunnan, is beroemd om zijn Zhongnong nr. 106 komkommers. Het is een van de komkommerrassen die in 2005 door het Chinese onderzoeksinstituut voor landbouw, groenten en bloemen werden ontwikkeld. Ze worden momenteel geteeld op ongeveer 850-1200 hectare en de nr. 106 is er de meest bekende van. Het aanbod voldeed jarenlang niet aan de vraag," zegt de heer Li, teler en verkoper van komkommers uit Baoshan.

Vers geoogste komkommers

Komkommerteelt

"Onze vollegrondskomkommerplantages zijn gevestigd in Lujiang in Baoshan, Yunnan, en beslaan in totaal meer dan 1000 hectare. Onze komkommers zijn jaarlijks van midden oktober tot december op de markt. Door het voorspoedige weer dit jaar met veel regen en een uitbreiding van het areaal, groeien de komkommers beter en is het aanbod met zo'n 20% gestegen. Ook de prijzen zijn enigszins gestegen."


Yunnan sperziebonen

"Vergeleken met andere rassen zijn de nr. 106 komkommers glanzend en recht met een korte steel en ze zien er allemaal hetzelfde uit. De smaak is knapperig en zoet en zeker niet bitter. Daarom verkopen onze komkommers al jaren zo goed. Behalve in Baoshan zijn ze ook het belangrijkste ras in andere provincies zoals Guangdong, Guizhou, Fujian en Guangxi, die verantwoordelijk zijn voor ongeveer 30% van het totale productieareaal."


Tomaten van hoge kwaliteit

"Naast komkommers heeft Lujiang ook meer dan 1000 hectare aan sperziebonen en tomaten. Onze hoogwaardige groenten worden via traditionele verkoopkanalen verkocht aan distributeurs en supermarkten in Chinese steden. We zijn momenteel ook in gesprek met e-commerce platforms om hopelijk via het internet onze producten naar meer consumenten te brengen."

Mr. Li
Teler en verkoper van Yunnan komkommers uit Baoshan
Tel.:  +86 182 1309 7806 
+86 130 9967 5382
Publicatiedatum: