Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eind 2019

Milieukeur verplicht voor Aldi-telers

Aldi streeft ernaar om aardappelen, groenten en fruit van Nederlandse bodem uiterlijk eind 2019 te voorzien van Milieukeur. Afgelopen periode voerde Aldi hiervoor constructieve gesprekken met leveranciers en telers. Ook brancheorganisatie GroentenFruit Huis en Stichting Milieukeur zijn nauw betrokken. Komend jaar worden workshops georganiseerd om telers te begeleiden. Jumbo meldde eerder dit jaar dat eind 2017 60 procent van de Nederlandse AGF Milieukeur gecertificeerd zal zijn en streeft er ook naar vóór eind 2019 het aandeel te laten uitgroeien tot 100 procent.



Gijs Dröge, directeur van Stichting Milieukeur (SMK), is enthousiast over de plannen van Aldi en haar AGF-telers: "Deze stap geeft een extra impuls aan de verduurzaming van teelten." SMK voert al langere tijd sectorbreed intensief overleg over aanpassing van het huidige certificatieschema. "Doel is een verbeterde werkbaarheid, de mogelijkheid tot internationale verbreding en verlaging van kosten. Het ambitieniveau, de bovenwettelijke eisen, het onafhankelijk beheer en de borging blijven uiteraard gehandhaafd", aldus Dröge. SMK wilde het nieuwe certificeringsprogramma al begin 2018 laten ingaan maar dat is drie maanden uitgesteld. Telers, die al milieukeur gecertificeerd zijn, geven aan te vrezen voor waardeverlies van het certificaat.


Publicatiedatum: