Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Productie neemt toe
VS: Paprikaproductie verplaatst zich naar Coachella en Baja
De paprikateelt verplaatst zich van de winter- naar de zomerteeltgebieden. Met kweekgebieden in Californië en Mexico verwacht het Amerikaanse Prime Time Produce een vloeiende overgang van de productie van zowel vollegrondsteelt als kasteelt. De gebieden in Coachella Valley en Baja bouwen hun productie langzaamaan af, terwijl de productie in de regio van Oxnard wordt opgevoerd.
De vraag trekt aan. Dit komt mede doordat het aanbod in het westen slinkt door beschadigde gewassen dankzij orkaan Irma. Ook is er een sterke vraag naar mini-paprika's, die vooral populair zijn als snack. "Het is een gezonde en snelle snack voor zowel kinderen als volwassenen", zegt Brian Miller van Prime Time Produce. Volgens hem zijn de gewassen goed en zat het weer mee. "Alles wordt nu klaargemaakt, en halverwege november zullen we op volle kracht kunnen draaien in Coachella en Baja. We rekenen deze herfst op een goede productie."
De meeste marktrapporten laten zien dat de prijzen van rode, groene en gele paprika's de afgelopen maand niet zijn gewijzigd. Volgens Miller komt ook de productie van sperziebonen in de Coachella Valley vanaf 1 november goed op gang. "Prime Time asperges zullen tegen de vakantietijd ook volop kunnen worden geleverd."