Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hybride belichting in de komkommerkas

Delphy heeft een project opgezet om kennis te ontwikkelen voor het telen van komkommers met hybride belichting. De doelstelling is dat de eerste komkommers geoogst zullen worden zodra in de traditionele teelt de laatste geoogst worden met een gemiddelde productie van 3 tot 3,5 kg/m2.



Retailers en consumenten stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit en beschikbaarheid van verse groenten en fruit. In de tomatenteelt blijft het areaal belichten voor jaarrond productie groeien en lijkt het zelfs een 'voorwaarde' te worden voor een gezond bedrijfseconomisch resultaat. In tegenstelling tot tomaat staat de jaarrond productie van Nederlandse komkommers nog aan het begin van de ontwikkeling.

Dit project wordt volledig privaat gefinancierd, deels vanuit de budgetten voor kennisontwikkeling van Delphy en deels door toeleveranciers, telers en participanten.

Het project bevat in eerste instantie twee hogedraadteelten tot eind juni. De focus binnen dit project ligt op het ontwikkelen van een teeltconcept met de volgende kernthema's: (LED) belichting, Het Nieuwe Telen, weerbaar telen, geen wateremissie, productie en kwaliteit.


Er wordt hybride belichting toegepast. Het gaat om 105 µmol SON-T topbelichting en 110 µmol LED tussenbelichting. De productiedoelstelling tot eind juni is beoogd op 102 kg/m2. Aan de proef wordt een wekelijkse begeleidingsgroep gekoppeld die de teeltstrategie zal bediscussiëren.
 
Voor meer informatie:
Publicatiedatum: