Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thema 'Eten of gegeten worden'

Hillenraad100 maakt top tien bekend

Geheel in de stijl en het thema van het Hortigala 2017 'Eten of gegeten worden' vindt de bekendmaking van de 15e editie van de Hillenraad100 dit jaar plaats in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De top10 bestaat in alfabetische volgorde dit jaar uit Agro Care, Anthura, Bayer CropScience Vegetable Seeds, Beekenkamp Groep, Dümmen Orange, Enza Zaden, Florensis, Koppert Biological Systems, Nature's Pride, Ridder-HortiMaX.

(Over)leven
Tijdens het Hortigala van het Jaar vat Hillenraad elk jaar weer de ontwikkelingen in de sector samen in een overkoepelend thema. Martien Penning, initiator van Hillenraad100: 'Als we kijken naar de tuinbouw, dan is deze nu sterk gericht op groeien, investeren en internationaliseren. Dit alles gebeurt om te zorgen dat de onderneming een speler wordt en blijft op de Europese en internationale tuinbouwmarkt. De vraag die veel ondernemers bezig houdt is: hoe groot moet je zijn om de R&D-kosten te kunnen dragen, om dikke logistieke stromen te realiseren, om de laatste technologie te kunnen toepassen, om het juiste talent voor jouw onderneming te kunnen vinden en binden? Want bij velen van hen zit in het achterhoofd de vraag: moet je nú groeien of overnemen om te voorkomen dat je straks zelf prooi wordt.'

Dierenrijk
Om deze ontwikkeling te duiden gaat Hillenraad in het nieuwe Hillenraad100-magazine uitvoerig in op deze vraag en presenteren de twee leidende strategieën om een antwoord te bieden op de ze vragen. Tijdens het Hortigala zelf wordt te rade gegaan in het dierenrijk. Penning hierover: 'We kijken naar hoe de natuur omgaat met jagen of gejaagd worden, hoe dat ecosysteem in elkaar zit en hoe de het dierenrijk zich organiseert. We hebben een bijzondere keynote spreker die ons meeneemt in haar ervaringen en observaties in het wild.'

Nieuwe samenstelling Expertcomité
Tijdens het Hortigala op 3 november zal ook het nieuwe Expertcomité van de Hillenraad100 bekend worden gemaakt, dit jaar onder voorzitterschap van Prof. dr Annemieke Roobeek, Hoogleraar bij Nyenrode Universiteit en onder andere commissaris bij KLM en ABN AMRO. Het Expertcomité heeft een vernieuwingsslag gemaakt en samen met de peergroep van 40 professionals uit de tuinbouw is de tuinbouw opnieuw tegen het licht gehouden. Dit heeft een interessante nieuwe lijst op geleverd.

Op 3 november wordt de nieuwe Hillenraad100 gepubliceerd.

Voor meer informatie:
Hillenraad100
ABC Westland 127
2685 DB Poeldijk
+31 174 610 438
info@hillenraad100.nl
hillenraad100.nl
Publicatiedatum: