Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie rijen asperges automatisch oogsten

Een geavanceerde asperge-oogstmachine, die drie rijen asperges tegelijkertijd kan steken, is ontwikkeld door het Nederlandse Cerescon. Hun gepatenteerde detectiesysteem is gebaseerd op nabijheidssensor-technologie waardoor de asperges ondergronds gedetecteerd kunnen worden.



Wanneer dat is gebeurd, worden de coördinaten van de scheut doorgegeven aan een robotarm die vervolgens de asperge steekt zonder dat de machine daarvoor hoeft te stoppen. Het hierdoor ontstane gat in het aspergebed wordt automatisch opgevuld, zodat het bed z'n vorm behoudt en nieuwe asperges niet krom groeien. De versie van de machine die drie rijen tegelijk kan steken, zal in de meest optimale setting tot wel 50 hectare per seizoen oogsten en daarmee het werk van 60 tot 75 aspergestekers overnemen. Volgens Cerescon zorgt het detectiesysteem ervoor dat het gebruik van folie niet langer nodig is. De aanschafkosten van de machine zijn binnen twee tot vier jaar af te schrijven.

Het bedrijf is te bezoeken op de expoSE bij stand 2/N-16.

Voor meer informatie:
Cerescon BV
De Geestakkers 5
5591 RC Heeze
NIEDERLANDE
+31 657 591229
E-mail: info@cerescon.com
Web: www.cerescon.com
Publicatiedatum: