Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IKEA en topchef David Chang investeren 40 miljoen in vertical farm

AeroFarms, een bedrijf dat zich sinds 2004 specialiseert in vertical farming, heeft 40 miljoen dollar (34,4 mln euro) aan serie D-financiering binnengehaald via een internationale financieringsregeling.


Onder de financiers bevinden zich onder meer Meraas Holdings uit Dubai, ADM Capital uit Londen, AB (AllianceBernstein) uit New York en de Ikea Group uit Nederland. Verdere financiƫle steun komt van eerder aangetrokken beleggers, waaronder de Wheatsheaf Group uit Londen en GSR Ventures uit Peking. Er is ook een aantal particuliere beleggers, zoals David Petraeus en David Chang van de Momofuku Group.

AeroFarms heeft onlangs haar negende kwekerij voltooid in Newark, New Jersey. Dit is 's werelds grootste indoor verticale kwekerij, qua jaarlijkse productie. AeroFarms heeft nu in totaal meer dan 100 miljoen dollar (86 mln euro) aan bedrijfs- en projectfinanciering binnengehaald en zal het geld van deze recentste ronde gebruiken voor verdere investeringen in R&D, technologie en het bouwen van nieuwe kwekerijen over de hele wereld.
 
AeroFarms mede-oprichter en CEO David Rosenberg: "We zijn blij dat we Ikea en David Chang konden verwelkomen om de financiering van mei te kunnen afronden. De strategische samenwerking met weer nieuwe grote internationale investeerders die onze visie delen toont hoezeer ons bedrijf is gegroeid en hoe we in staat blijken om verder uit te breiden en een wereldwijde impact te hebben."
 
Bron: aerofarms.com
Publicatiedatum: