"De situatie is momenteel normaal. De periode van eind oktober tot begin november is nooit geweldig. De consumptie is matig en er zijn goede volumes op de markt. Nadat de oogst in Avezzano beƫindigd is, komen de vroege rassen uit Puglia, Marche en Romagna beschikbaar en we zullen af moeten wachten hoe de markt hier op reageert."
Grillig seizoen
"Tot zo'n 2 weken geleden zou iedereen gezegd hebben dat de kleinere aanvoer een garantie zou zijn voor hoge prijzen. Het tegendeel is echter waar. We weten niet wat er gebeurd is. Misschien is het te wijten aan het eerdere enthousiasme of de huidige paniek? We hebben er geen verklaring voor."
Naast dat de groente aan de kleiner kant is, lopen de maten ook erg uiteen. "Het seizoen duurt nog tot 15-20 december, waarna gedurende de wintermaanden de productie zich verplaatst naar Termoli, Metaponto, Battipaglia, Tarquinia en Calabriƫ. Het zal van het weer afhangen wie overleeft en wie niet."
Het venkelareaal is redelijk stabiel gebleven en misschien zelfs iets gekrompen. De laatste jaren zijn er ook nieuwe telers gestart met de venkelteelt. De teler hoopt op een rustig seizoen met redelijke volumes kwaliteitsgroente. "Op deze manier kunnen we de markt en onze klanten het best bedienen en komen we niet in de problemen," vertelt hij tot slot.