Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syngenta verkoopt gewasbeschermingsmiddelen aan Nufarm

Syngenta verkoopt een deel van hun assortiment gewasbeschermingsmiddelen aan Nufarm. Het gaat om een aantal herbicides, fungicides en insecticides die niet langer gepatenteerd zijn. Er vindt geen fysieke transactie plaats, enkel een deel van de inventaris gaat van de hand. Ook het personeel blijft bij Syngenta aan de slag.

De verkoop heeft te maken met de eisen die de Europese Commissie stelt aan de overname van Syngenta door Chemchina. Die werd in mei 2017 goedgekeurd maar de verkoop van deze middelen was wel en voorwaarde daarvoor. De Europese Commissie houdt de veredelings- en gewasbeschermingssector in de gaten omdat het een markt betreft met relatief weinig spelers en een grote invloed op de wereldmarkt. Ook Bayer is met het oog op de Monsanto-overname verplicht een aantal taken van de hand te doen. Vorige week maakte het bedrijf bekend verschillende activiteiten aan BASF te verkopen.
Publicatiedatum: