Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Loods is volledig afgebrand''

Grote brand bij Beierse groententeler: 400.000 euro schade

In de Beierse stad Eichendorf werden zaterdagnacht 157 leden van de vrijwillige brandweer van Wallersdorf ingezet. Op het terrein van groententeler Joseph Büchner vloog een vrachtwagen in brand en later brandde de hele opslagfaciliteit af. De totale schade wordt geschat op ongeveer 400.000 euro. De eigenaar en zijn gezin zijn gelukkig niet gewond geraakt.

De inwoners van het dorpje Eichendorf in het district Dingolfing-Landau schrokken afgelopen zaterdag omstreeks 23.50 uur op door een luide knal. Toen ze eenmaal zagen dat de cabine van een koelwagen in brand stond, was het vuur al overgesprongen naar de grote houten hal die ernaast stond. Er ontstond een grote brand die de hele hal razendsnel is as legde. De inzet van de vrijwillige brandweer van Wallersdorf kon nabijgelegen loodsen slechts op het laatste nippertje redden.


De kazerne van de Vrijwillige Brandweer Wallersdorf

Totale schade
"Onze hele opslagfaciliteit met alle apparatuur, verpakkingsinstallaties en de groentenvoorraden is volledig afgebrand," aldus Rosa-Maria Büchner, de moeder van de eigenaar. "De brandweer was hier met 157 mannen ter plaatse. Nu moeten we gaan bepalen wat de schade exact is. Ik heb nog totaal geen idee."
 
De plaatselijke media spreken al over een verlies van circa 400.000 euro. De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Publicatiedatum: