Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe waterdicht is waterdicht?

Oreon heeft in de afgelopen 10 jaar veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van installatie, gebruik en operationeel houden van LED-assimilatiebelichting. Hun eerste LED-armaturen voor de tuinbouw kwamen bijna 10 jaar geleden op de markt. Sommige van deze installaties zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik. Vanaf het begin gelooft Oreon er in dat waterkoeling de manier is om belichting te integreren met het zorgvuldig geregelde klimaat in de kas en tegelijkertijd de levensduur van de LEDs te waarborgen door deze koel te houden.



Eén van de nadelen die telers ervaren met traditionele HPS verlichting is het moeten uitvoeren van periodiek onderhoud: Bollen moeten vervangen worden en vuil hoopt zich op op de reflector die vervolgens gedemonteerd en schoongemaakt moet worden. Bij Oreon namen ze zich voor dat hun armaturen zo eenvoudig mogelijk in gebruik voor de telers zouden moeten zijn, met een minimum aan onderhoud.

De soms vochtige atmosfeer in de kas vormt voor verlichtingsarmaturen een zware opgave. Geen enkele omgevingsinvloed als gassen, waterdamp of sproeiwater mogen de werking van de lamp negatief beïnvloeden. Om vele jaren te kunnen blijven functioneren, zal het elektrische systeem in het armatuur hermetisch afgesloten moeten zijn van de buitenwereld.

Toen ze zich bij Oreon de vraag stelden: "Hoe garanderen we de waterdichtheid van het armatuur", hebben ze zich laten inspireren door het ontwerp van onderzeeërs. Onderzeeërs maken gebruik van pakkingen, vastgeschroefde stalen flenzen en een metalen romp. Dit is dan ook de reden dat de lamp gebruik maakt van een zware rubberen pakking, gehard glas en een dik aluminium raamwerk die met bouten de pakking met hoge kracht aandrukt. Verder is de gehele behuizing uit dikwandige aluminium delen gebouwd, die beschermd zijn tegen corrosie door ofwel een poedercoating ofwel door ze te anodiseren.

Begin 2016, tijdens het brainstormen voor de Greentech, kwamen ze bij Oreon op het idee om de waterdichtheid te demonstreren door het armatuur in een aquarium vol water te plaatsen terwijl het armatuur aan staat. Tijdens de Greentech kregen ze veel positieve feedback van bezoekers over deze demonstratie, daarom besloten ze deze opstelling na de beurs te behouden en in de showroom op te stellen. Nu, zo'n anderhalf jaar later, ligt de lamp nog steeds onder water en werkt nog steeds naar behoren.

Voor meer informatie:
Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
T: +31 30 760 0660
E: info@oreon-led.com
www.oreon-led.com
Publicatiedatum: