Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Sipo verdubbelt assortiment panklare paddenstoelen

Champignonproducent SIPO blijft zijn aanbod uitbreiden met de lancering van een nieuwe groentelijn 'Sapore del mio Orto', nadat het tijdens de Macfrut in mei 2017 ook al de nieuwe lijn 'Verdure di Romagna' presenteerde. 



De lijn bestaat uit 12 soorten paddenstoelen (Cardoncello oesterzwammen, witte en bruine champignons, gesneden of heel, Portobello en oesterzwammen) en bewerkte producten zoals gevulde champignons, champignonsaus, roerbakmix, gemengde paddenstoelen en groente-champignongerechten om in de oven te bereiden. 

Uit het marktonderzoek dat Massimiliano Ceccarini, algemeen directeur van SIPO, onlangs heeft laten uitvoeren, blijkt dat snelle, kant-en-klare maaltijdoplossingen tot de snelst groeiende marktsegmenten behoren. In deze nieuwe producten komt SIPO's strategie tot uitdrukking die bestaat uit het herkennen van nichemarkten en het leveren van kwaliteitsproducten.

De paddenstoelen zijn bij retailers te koop in praktische schalen van 300 gram. De producten worden met de grootste zorg geselecteerd, schoongemaakt en zijn panklaar. De gesneden champignons kunnen direct gegeten of aan salades toegevoegd worden. Ceccarini vertelt dat het belangrijk is dat de producten in het koelschap bij groenten en fruit te vinden zijn zodat er een lineair aanbod voor de consument gecreëerd wordt. 
Voedingsdeskundige en SIPO-adviseuse Giancarla Monticelli legt uit dat de paddenstoelen aan laboratoriumtesten zijn onderworpen wat het bedrijf de kans biedt om belangrijkste voedingseigenschappen onder de aandacht van de consument te brengen. "Dit heerlijke ingrediënt ontbreekt nog vaak op tafel en dat terwijl het rijk is aan voedingstoffen en daarnaast weinig calorieën bevat." 

Dankzij hun hoge vochtgehalte geven paddenstoelen een verzadigd gevoel en zijn zij geschikt voor mensen die graag af willen vallen. "De laatste jaren is er wetenschappelijk onderzoek naar fytochemicaliën in paddenstoelen gedaan, waaruit blijkt dat zij ontstekings- en tumorremmende eigenschappen bezitten. Bovendien bevat hun vezelstructuur probiotische eigenschappen die een gunstig effect hebben op de darmflora, hetgeen de werking van het immuunsysteem bevordert."

Individueel verpakte paddenstoelen
CARDONCELLO - Rijk aan goede eigenchappen, vezels en eiwitten. Deze zwam is geschikt voor een caloriearm dieet en is veelzijdig te bereiden.
CHAMPIGNON - Heel geschikt voor alle toepassingen, rauw, gekookt of gebakken.
CHAMPIGNONSCHIJFJES - Ideaal voor salades. pizza's, bruschetta etc. 
PORTOBELLO - gepaneerd, gebakken of bij de hamburger.
OESTERZWAMMEN - Probeer ze eens gegrild of geroerbakt.

Bewerkte Champignonproducten
CHAMPIGNONSAUS - selderij, wortel, ui, champignon, honingzwam, oesterzwam en peterselie. Klaar voor gebruik en zeer geschikt voor zelfbereide pastagerechten.
GEVULDE CHAMPIGNON - Gevuld met wortel en peterselie, snel te breiden en ideaal als bijgerecht. 
PADDENSTOELEN EN GROENTESALADE - Dunne plakjes witte en kastanjechampignon, wortel, selderij, rucola en cherrytomaten. . 
GEMENGDE CHAMPIGNONS - Geweldig voor voorgerechten, sauzen, soepen en bijgerechten. 
ROERBAKMIX - Smakelijke, voorgesneden paddenstoelenmix.
OVENCHAMPIGNONS - Witte en kastanjechampignons, cherrytomaten, witte ui en rozemarijn. Snel in de oven te breiden, voeg eventueel broodkruim of knoflook toe. 


Voor meer informatie:
Fabrizio Vallari 
SIPO Press Office
Tel: 0541 339711
Publicatiedatum: