Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fortuna Frutos sponsort weeshuisproject 'La Liane' in Senegal

"Goede overgang naar importvruchtgroentenseizoen verwacht"

Tholen - Tijdens de Fruit Attraction presenteerde Fortuna Frutos zich met een opgefriste huisstijl. Voor het bedrijf is de beurs een Madrid een ideaal moment om leveranciers en klanten te ontmoeten bij aanvang van het Spaanse en Canarische kasgroentenseizoen. Marco Slobbe en Stephane Rion zijn positief gestemd over de start. "Aangezien de meeste Hollandse vruchtgroenten eerder van de markt zijn en Spanje rustig op gang komt, zou er een goede overgang moeten plaatsvinden."



"Maandag krijgen we de eerste tomaten van de Canarische Eilanden binnen en we hebben al een beperkt volume courgettes en aubergines binnengekregen. Vanuit de Canarische Eilanden krijgen we twee keer per week aankomsten in Rotterdam per container binnen. Voor tomaten en courgettes is de markt momenteel goed, de komkommermarkt is acceptabel, alleen de paprikamarkt zal de komende weken naar verwachting wat moeizamer zijn omdat Holland nog een redelijk volume in productie heeft en ook Spanje met redelijke aantallen komt", verwacht Marco.

"Het weer zal natuurlijk weer bepalend zijn. Het is de afgelopen maanden in Spanje, net als vorig jaar, erg warm geweest. Nu maar hopen dat we in december niet tegen dezelfde problemen aanlopen als vorig jaar", zegt Stephane. Het areaal tomaten en komkommers van Fortuna Frutos op de Canarische Eilanden ligt een fractie hoger dan vorig jaar, vanuit Spanje worden er qua vaste afspraken een vergelijkbaar volume verwacht en uit Senegal verwacht het bedrijf weer een pakket cherry- en snoeptomaten, waarvan de laatste categorie volledig bestaat uit het ras Angelle.

Op bezoek bij zijn leverancier in Senegal eerder dit jaar, ontmoette Stephane Rion een oudere vrouw, die een weeshuis met 86 kinderen bestiert en daarnaast ook nog eens zorgt voor de scholing van 100 extra kinderen. Het raakte de groente- en fruitimporteur zo, dat hij besloot het project 'La Liane' te sponsoren door alle schoolspullen voor zijn rekening te nemen. Ook aan klanten ligt de vraag uit om het project te steunen. "We kunnen niet de hele wereld redden, maar ik geloof dat een heleboel kleine beetjes hulp daar wel een stukje aan bij kunnen dragen!"

Voor meer informatie:
Marco Slobbe
Fortuna Frutos
Tel: +31(0)180751420
marco@fortuna-frutos.com
www.fortuna-frutos.com