Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Growtainer’ voor onderzoek aan universiteit in Duitsland

Bij onderzoek naar mogelijke toepassingen en innovaties in binnenomgevingen komen vaak hoge initiële investeringskosten kijken. Maar dankzij het bestaan van mobiele binnenteeltomgevingen zoals een Growtainer® worden deze investeringskosten aanzienlijk minder.

Een Spaanse farmaceutische fabrikant installeerde bijvoorbeeld vorig jaar een Growtainer® op hun fabriek in Pallafols, net buiten Barcelona. Het bedrijf heeft in de laatste twaalf maanden de Growtainer® gebruikt voor diverse onderzoeksproeven en studies naar de voordelen van de binnenteelt en mogelijkheden voor hun R&D programma's. Nu ze hun onderzoek hebben afgerond kon de Growtainer® op een andere locatie in Europa worden ingezet.

De Growtainer op de nieuwe locatie in Duitsland.

 
Glenn Behrman van CEA Advisors: "We hebben de Growtainer vorige week afgeleverd bij de Weihenstephan-Triesdorf University of Applied Science in Freising. Het zal hier een nieuw doel dienen als onderzoeksruimte voor de faculteit en hun studenten. Het gaat hierbij behalve om de tuinbouwstudenten ook om de faculteit Retail en Zakelijk."

Weiehenstephan-Triesdorf is gespecialiseerd in praktische, 'groene' techniekopleidingen. "De Growtainer is de eerste in zijn soort in Duitsland. Het zal behalve voor onderzoek ook gebruikt worden om de studenten verticale landbouw bij te brengen. 


Voor meer informatie:
CEA Advisors - GreenTech Agro
Glenn Behrman (e-mail)
www.growtainers.com

Publicatiedatum: