Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een eigenwijs spruitje laat zich adviseren

Tholen – Wessel Hagels is een "geboren spruitje". "Mijn ouders hadden een groentezaak en ik werd geboren in de maand november, de spruitjestijd", vertelt hij. Het lidmaatschap van branchevereniging AGF Detailhandel Nederland (ADN) werd hem niet met de paplepel meegegeven. Toch heeft Andrea Paffarini, bedrijfsadviseur bij ADN, hem kunnen overtuigen lid te worden. 



Enthousiast
Andrea gaf de doorslag door heel praktisch de voordelen van het lidmaatschap te laten merken. Wessel is enthousiast. "Andrea is de afgelopen weken al een paar keer bij ons geweest. Hij spreekt natuurlijk heel veel ondernemers en vertelt hoe anderen zaken aanpakken. Als ik nu een vraag heb of met iets zit, dan kan ik Andrea Whatsappen. Hij staat dan de volgende dag op de stoep of gaat voor mij op zoek naar een antwoord", vertelt Wessel. "Nu we lid zijn doen we ook mee aan introductie- en leerzame avonden waar je als groenteman ook echt wat aan hebt. Dat vinden we allemaal leuk."



Toeleveranciers
Wessel is sinds 2007 zelfstandig ondernemer en tevreden over de ondersteuning van zijn toeleveranciers. Dan gaat het meestal over de producten. De twee belangrijkste toeleveranciers zijn Willem Dijk AGF en Boonstra Verswaren. "Zij tippen me over producten die bij anderen goed lopen, die probeer ik dan ook een tijdje uit." De voorkant van de winkel heeft hij ook goed op orde sinds de verbouwing in 2015. Samen met ADN gaat hij nu de achterkant en algehele bedrijfsvoering aanpakken. 



Groenteman met Ster
Voor de verdere toekomst wil hij misschien nog wel een stapje verder gaan en meedoen aan Groenteman met Ster. Hij twijfelt er nog over maar ziet ook de voordelen. Tijdens het Groenteman met Ster traject lichten deskundigen de onderneming helemaal door en geven rapportcijfers. Alleen excellente ondernemers worden met een of meer sterren beloond. Wessel wil vooraf goed kunnen inschatten waar hij staat. "Ik wil eerst uitzoeken in hoeverre ik op het niveau van een ster zit, want geen ster halen op 1 of 2 punten na wil ik niet. Als ik ergens voor ga, dan ga ik voor de volle 100%. Daarom wil ik ook praten met ondernemers die al mee hebben gedaan. Navragen waarnaar is gekeken en welke stappen zij hebben ondernomen."

Naschrift organisatie Groenteman met Ster: Ook al haal je geen Ster, dan moet je juist meedoen: je werkt namelijk hiermee aan de verbetering van je bedrijfsvoering. De ervaring leert dat de verbeteringen doorvoeren, die je aangereikt krijgt door deelname en de uitkomst van het juryrapport, juist leiden tot een betere winkel en dus 1 of meerdere sterren.

Voor meer informatie:
Wessel Hagels Uw Groenteman
Burgemeester Reijndersstraat 27
9451 BC Rolde
Tel: 0592 – 243636