Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Wijnen, Frankort&Koning:

"Overproductie zorgt voor moeizame preimarkt"

Tholen - Hoe graag Peter Wijnen van Frankort&Koning ook positief zou zijn over de preimarkt, er valt momenteel weinig opbeurends over de markt te melden. "Vanaf hartje zomer hebben we te maken met een gigantisch overschot. De vraag is wel normaal voor de tijd van het jaar, maar de prei is zo goed gegroeid dat er gewoon sprake is van een overproductie."



"Ook de overige preiproducerende landen hebben geen tekorten en dan sta je als 'gatenvullend' Nederland even onderaan de rij", vervolgt de exporteur. Hij verwacht dat het de komende periode ook nog even lastig zal blijven. "Er zullen voorlopig genoeg kilo's blijven komen. Richting de winter is het vervolgens even afwachten welk weer we krijgen."



"De klokprijzen zitten momenteel zelfs op een niveau onder de 20 cent. Met name voor de telers is het momenteel een drama, maar ook voor handelshuizen en exporteurs is het een lastige situatie. Ook kwalitatief zijn er wat problemen door de snelle rijping en de tripsvorming. Het is te hopen dat we snel betere prijzen krijgen", besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter Wijnen
Frankort & Koning
Tel: +31 (0)77 3897240
Mob: +31 (0)6 22907341
p.wijnen@frankort.nl
www.frankort.nl