Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Iedereen wil aan de wiet

Tholen - Goes, Terneuzen, Hof van Twente, Nijmegen, Hilversum, Bergen op Zoom, Utrecht, Groningen, Den Haag, Deventer, Kampen, Schagen, Leeuwarden, Amsterdam. Wat hebben deze plaatsen, gemeenten en zelfs provincies met elkaar gemeen? Volgens media zijn ze allemaal geïnteresseerd in een proef met wiet.

In het regeerakkoord is een proef met legale wietteelt aangekondigd. In zes à tien (middel)grote gemeenten mogen coffeeshops gedoogd geteelde wiet voor recreatief gebruik verkopen. Met deze proef wil het kabinet onderzoeken of de criminaliteit kan afnemen door het sluiten en legaliseren van de coffeeshopketen.

Reden genoeg voor met name regionale media om te inventariseren. De burgemeester van Terneuzen ziet het wel zitten en ook in Goes willen ze er snel bij zijn om zo drugscriminaliteit te verbannen. Ook vanuit Nijmegen kan het kabinet een aanmelding verwachten. Uit de Haagse gemeenteraad komen enthousiaste geluiden - weliswaar voornamelijk van D66, die zelfs in Deventer en Kampen kansen zien voor wiet. Ook Weert wil zich aansluiten als deelnemer van de proef, net als de grootste partij uit Hilversum. Groningen staat zelfs te popelen. Als het aan de gemeente Hof van Twente ligt, kun je straks in Hof van Twente als medicinaal gebruiker zelfs legaal cannabis telen. Bergen op Zoom doet ook mee. En in Gelderland gaan ze nog een stapje verder. Antoon Kanis pleit ervoor de hele provincie maar tot wietprovincie om te bouwen.

De Gemeente Westland is al langer bezig met een cannabisproef. Momenteel is er één teler met een ontheffing voor het telen van medicinale cannabis. Voor de teelt van recreationele cannabis wachtte de gemeenteraad op besluiten van de overheid.

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018