Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tanzania: Is tuinbouw aantrekkelijker dan toerisme?

De tuinbouwsector in Tanzania groeit momenteel jaarlijks met 11% en is hiermee de snelst groeiende sector in het land en levert gemiddeld 640 miljoen dollar op. Volgens Geoffrey Simbeye, directeur van de Tanzania Private Sector Foundation (TPSF), groeit de tuinbouw sneller dan het toerisme (8%) en zal de sector snel de belangrijkste inkomstenbron van het land zijn. 

Dit zei Simbeye afgelopen maandag tijdens een speciale conferentie over de transformatie van de tuinbouwsector in Tanzania. De tweedaagse conferentie in Arusha was gezamenlijk georganiseerd door de Tanzania Horticultural Association (TAHA) en het International Trade Center (ITC). Het bracht meer dan 200 lokale en internationale belanghebbenden samen die na de conferentie de kans kregen om lokale telers en groentenexporteurs te bezoeken.

Behalve deelnemers uit Tanzania, Zanzibar en andere Afrikaanse landen waren er ook  afgevaardigden uit Zuid-Korea, een land dat in de sector voorop loopt. De komende week zal er geavanceerde Zuid-Koreaanse landbouwtechnologie worden gedemonstreerd die een grote ommekeer zou kunnen betekenen voor de tuinbouwsector in Tanzania. De tuinbouwsector in Korea levert gemiddeld tien miljoen ton producten per jaar, die in Tanzania ongeveer zes miljoen ton.

Jacline Mkindi, uitvoerend directeur van TAHA, zegt dat de sector dit jaar zo'n $1,3 miljard binnen zou moeten halen en spoedig daarna het toerisme ($2 miljard/jaar) voorbij zou moeten streven. 

Volgens de vertegenwoordiger van het ministerie van Landbouw, Amos Makalla, is de tuinbouw goed voor meer dan 43% van de totale landbouwproductie in Tanzania en biedt het werkgelegenheid aan 2,5 miljoen mensen.

Directeur en senior onderzoekswetenschapper uit Zuid-Korea Ji Gang Kim zei dat zijn land de tuinbouwsector van Tanzania met technologie zou helpen voor een betere verwerking van hun oogsten om waarde toe te voegen en betere en winstgevende markten in het buitenland aan te trekken.

Publicatiedatum: 12-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: