Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Roemenië importeert aanzienlijk meer voedsel

In Roemenië is de invoer van voedingsmiddelen in de eerste helft van 2017 veel sneller gegroeid dan de export, wat tot een voedselhandeltekort heeft geleid van meer dan 1 miljard euro. De voedselimport bedroeg bijna 3,5 miljard euro, een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar. De voedselexport van het land steeg in deze periode met maar 4,5% naar 2,4 miljard euro, zo meldt het lokale persbureau Agerpres.

Het handelstekort levensmiddelen in de eerste zes maanden van dit jaar van meer dan 1 miljard euro vertegenwoordigt een stijging van 60,4% ten opzichte van vorig jaar volgens gegevens van het Roemeense ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling. Vorig jaar was dit handelstekort in Roemenië al 557,4 miljoen euro; zes keer hoger dan in 2015, toen het 89,2 miljoen euro bedroeg.

In 2016 waren de belangrijkste importlanden Hongarije, Duitsland, Polen, Bulgarije, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Turkije en Brazilië. De meest geïmporteerde producten zijn varkensvlees, bakkerijproducten, chocolade, diervoeder, kaas, tabak en suiker.

Bron: www.romania-insider.com / www.agerpres.ro / Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2018