Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
RoemeniŽ importeert aanzienlijk meer voedsel

In RoemeniŽ is de invoer van voedingsmiddelen in de eerste helft van 2017 veel sneller gegroeid dan de export, wat tot een voedselhandeltekort heeft geleid van meer dan 1 miljard euro. De voedselimport bedroeg bijna 3,5 miljard euro, een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar. De voedselexport van het land steeg in deze periode met maar 4,5% naar 2,4 miljard euro, zo meldt het lokale persbureau Agerpres.

Het handelstekort levensmiddelen in de eerste zes maanden van dit jaar van meer dan 1 miljard euro vertegenwoordigt een stijging van 60,4% ten opzichte van vorig jaar volgens gegevens van het Roemeense ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling. Vorig jaar was dit handelstekort in RoemeniŽ al 557,4 miljoen euro; zes keer hoger dan in 2015, toen het 89,2 miljoen euro bedroeg.

In 2016 waren de belangrijkste importlanden Hongarije, Duitsland, Polen, Bulgarije, Nederland, ItaliŽ, Frankrijk, Spanje, Griekenland, Turkije en BraziliŽ. De meest geÔmporteerde producten zijn varkensvlees, bakkerijproducten, chocolade, diervoeder, kaas, tabak en suiker.

Bron: www.romania-insider.com / www.agerpres.ro / Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: 12-10-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: