Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
puur lichtvervuiling of prachtig?

Belgen verbaasd over paarse LED-licht-lucht

Tholen - Vorige week schreven we al dat de Belgen enthousiast zijn over LED-belichting. Daarmee hadden we het vooral over Belgische telers, blijkt maar weer. Deze week verschenen er namelijk verontruste berichten over de paarse uitstraling van de LED-belichting uit Belgische tuinbouwbedrijven.

 

"Wat is er aan de hand?" vraagt Het Nieuwsblad zich af en erg enthousiast worden lezers er niet van. "Pure lichtvervuiling" is de reactie van weervrouw Jill Peeters op Twitter en aan Het Nieuwsblad. Ook op Social Media verschillen de reacties. "Lichtvervuiling. Kunnen die mensen daar geen gordijntjes bij kopen?" wordt er gereageerd. Andere reacties zijn positiever. "Hoe cool was dat??" en "Met LED besparen ze tot 75% energie. Misschien moeten we hen ook wel eens een compliment geven in plaats van altijd het negatieve te belichten", en "Ik hoop dat ze het vlug nog eens doen#vond het prachtig. Een beetje obsessief doorgeslagen Jill?"

In het Westland heeft de lichtuitstraling ook al vaker tot vragen geleid. De lucht ontstaat door een weerkaatsing van de LED-lampen op de wolken en dat geeft een bijzonder schouwspel.