Dé website voor de Nederlandse groententeelt
Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
puur lichtvervuiling of prachtig?

Belgen verbaasd over paarse LED-licht-lucht

Tholen - Vorige week schreven we al dat de Belgen enthousiast zijn over LED-belichting. Daarmee hadden we het vooral over Belgische telers, blijkt maar weer. Deze week verschenen er namelijk verontruste berichten over de paarse uitstraling van de LED-belichting uit Belgische tuinbouwbedrijven.

 

"Wat is er aan de hand?" vraagt Het Nieuwsblad zich af en erg enthousiast worden lezers er niet van. "Pure lichtvervuiling" is de reactie van weervrouw Jill Peeters op Twitter en aan Het Nieuwsblad. Ook op Social Media verschillen de reacties. "Lichtvervuiling. Kunnen die mensen daar geen gordijntjes bij kopen?" wordt er gereageerd. Andere reacties zijn positiever. "Hoe cool was dat??" en "Met LED besparen ze tot 75% energie. Misschien moeten we hen ook wel eens een compliment geven in plaats van altijd het negatieve te belichten",  en "Ik hoop dat ze het vlug nog eens doen#vond het prachtig. Een beetje obsessief doorgeslagen Jill?"

In het Westland heeft de lichtuitstraling ook al vaker tot vragen geleid. De lucht ontstaat door een weerkaatsing van de LED-lampen op de wolken en dat geeft een bijzonder schouwspel. 
Publicatiedatum: 12-10-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: