Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse teler zet 100% LED in hogedraadkomkommers

De Britse teler Glinwell PLC gaat aan de slag met 100% LED. De kwekerij teelt tomaten, komkommers, paprika's en aubergines. De LED-lampen komen boven de hogedraadteelt te hangen.

De afgelopen jaren zijn hogedraadtelers versneld LED's gaan gebruiken voor de belichting van hun gewassen. Ze behalen grotere oogsten en een consistente kwaliteit gezien en kunnen op jaarronde teelt overgaan. Deze resultaten overtuigden Glinwell PLC ervan dat een 100% LED-systeem de beste manier was om jaarrond hoogwaardige, Brits geteelde komkommers te produceren om aan de groeiende vraag van Britse retailers te voldoen.

De toekomst vormgeven
"We zijn trots op deze 'primeur' in de Britse hogedraadkomkommerteelt," zegt Joe Colletti, directeur van Glinwell PLC. "Tijdens de wintermaanden telen we onze komkommers in onze eigen overzeese teeltbedrijven. We verwachten dat we hierdoor ook op Britse bodem jaarrond komkommers kunnen telen. Hierdoor besparen we niet alleen aanzienlijk op onze voedselkilometers, maar voldoen we ook aan de eisen van sommige van de grootste Britse detailhandelaren die verse, lekkere, lokaal geteelde producten willen aanbieden aan de consument."





Opgaande lijn
Udo van Slooten, bedrijfsleider tuinbouw bij Philips Lighting: "Al jaren zien we telers baat hebben bij het gebruik van LED bij de teelt van hogedraadtomaten. De voordelen variëren van grotere oogsten en betere kwaliteit fruit tot meer controle over het teeltklimaat en de energiekosten. Nu zien we dat deze voordelen ook door hogedraagkomkommertelers worden verkregen. We zien dan ook enkel een opgaande lijn als het gaat om LEDs bij hogedraadteelt."

Het 100% LED systeem zal geïnstalleerd worden door Philips' tuinbouwpartner Cambridge HOK. Het systeem zal bestaan uit twee lijnen Philips GreenPower LED interlighting en één lijn Philips GreenPower LED toplighting. Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met Eduard Udyanskyy, teeltmanager bij Glinwell PLC, en Erik Stappers, plantenspecialist bij Philips Lighting.

Voor meer informatie:
Philips
www.philips.com/horti
Publicatiedatum: